Wednesday, March 2, 2011

Tre möten om Egypten – Botkyrka; Stockholm; Göteborg

Jag talar om Egypten i lite olika sammanhang de kommande dagarna för den som vill komma och lyssna:

1. Hallunda bibliotek, Botkyrka 3/3

MELLANÖSTERNS FRAMTID - EN DISKUSSIONSKVÄLL PÅ HALLUNDA BIBLIOTEK
TORSDAG 3/3
KL18-20.

MEDVERKANDE:

SHABAN ELGALE
Ordförande i föreningen Hope, en svensk förening för mänskliga rättigheter i Libyen. Arbetar aktivt för att sprida information till svenska myndigheter om situationen för oppositionen i Libyen, samt om de brott som sker mot de mänskliga rättigheterna i landet.

LAMA ABU-ISEIFAN
är aktiv i Palestinska Föreningen och jobbar tillsammans med föreningen Judar för israelisk-palestinsk fred med att föreläsa på gymnasieskolor inom ramen för Skolprojektet ”Låt oss tala om fred”. Syftet är att ge hopp om fredliga lösning på konflikter i Mellanöstern samt att motverka fördomar, islamofobi och antisemitism.

PER BJÖRKLUND
Är journalist som på bloggen "Från Kairo till Världen" skriver om sociala rörelser och politik i Egypten och Mellanöstern. I mars/april kommer hans bok "Arvet efter Mubarak – Egyptens kamp för frihet" ut på Verbal förlag.

MODERATOR:
TOBIAS WILLSTEDT

2. Popvänstern, Stockholm 3/3

POPVÄNSTERN TORSDAG 3 MARS: NU ÄR DET VÄL REVOLUTION PÅ GÅNG?

Vad händer i Nordafrika? Är det en revolution eller bara lite nya makthavare? Vilket land står på tur? Vad har vänstern för roll i det hela?
Kommer de onda muslimerna att ta över nu? Ska vi lova att bara åka på semester till demokratier i fortsättningen? Ska det stavas Kadhaffi eller Gadaffi?

Dessa och fler frågor ställer vi till Egyptenexperten Per Björklund från Vänsterns Internationella Forum, VIF. Kom och lyssna, öla och prata.

VAD: POPVÄNSTERN
NÄR: TORSDAG 3 MARS 19-01 (Samtalet börjar ca kl 21)
VAR: PET SOUNDS BAR, SKÅNEGATAN 80, STOCKHOLM

Fritt inträde!

3. Radikalt forum, Göteborg 5/3

LÖRDAG 12.00 – 13.30
Sprängkullsgatan 19, Statsvetenskapliga Institutionen

REVOLUTION OCH REVOLT I MELLANÖSTERN
Mellanöstern omvandlas framför våra ögon och demonstrationer och proteströrelser över hela regionen samlar kraft. Vad står på spel? Vilka utmaningar väntar och vilka möjligheter finns för de som kämpar för ett fritt och rättvist samhälle? Med Per Björklund.

No comments:

Post a Comment