Monday, February 21, 2011

"Ghadaffi ut - avgå Bildt!"

"Nu handlar det inte om att stödja den ena eller den andra. Det handlar om att försöka få till stabilitet..." – det var vad vår utrikesminister Carl Bildt, som lobbade för invasionen av Irak, hade att säga igår om den libyska regimens massakrer av demonstranter. Många har tröttnat på Bildts oförmåga att ta ställning mot det omänskliga förtrycket och för de arabiska folkens frihetslängtan. Idag kl 15-18 arrangeras en demonstration utanför UD, Gustaf Adolfs torg 1, under parollen "Ghadaffi ut – avgå bildt!"

Från facebooksidan: "Runt om i världen sjunger diktatorerna på sista versen. Folket har tagit sitt öde i egna händer och sätter stopp på diktatur och social orättvisa. Att välja sida och stödja dessa strävanden är en självklarhet, men tydligen inte för alla.

Utrikesminister Carl Bildt har satt i system att blanda in sin privatekonomi i Sveriges utrikespolitik, och kan nu tydligen inte göra det enkla valet mellan folklig demokrati och tyranni. Det duger inte.

Vi tänker inte låta oss företrädas av någon som inte ens kan göra ett enkelt ställningstagande. Carl Bildt måste avgå och svensk utrikespolitik ska i fortsättningen reservationslöst utgå från folkets intressen och behov.

Vi samlas utanför Utrikesdepartementet imorgon [idag tisdag] klockan 15 för att kräva Bildts avgång. Vi kommer inte att ge oss, #enoughbildt!

No comments:

Post a Comment