Saturday, January 29, 2011

Vilken sida står du på, Carl Bildt?

Samtidigt som protesterna fortsätter i massiv skala börjar rapporterna nu komma in om dödsoffer runt om i Egypten under gårdagens protester. Al Jazeeras korrespondenter bekräftar minst ett 70-tal döda på en handfull bårhus i Alexandria, Kairo och Suez. Allt talar för att antalet döda kan räknas i hundratal runt om i landet. Det rör sig om oräkneliga massakrer på demonstranter som bara kräver rätten att själva få välja vem som ska styra dem.

Trots det, och trots att Sverige både exporterar militär utrustning och ger bistånd till Egypten via EU:s grannskapspolicy, har vår utrikesminister Carl Bildt hittills vägrat fördöma den egyptiska regimens massiva övervåld. Däremot har han kritiserat den egyptiska statens censur av internet! Medan obeväpnade människor skjuts ned på gatorna talar Carl Bildt om höstens "presidentval" som avgörande för Egyptens politiska framtid. Det är en attityd som är lika verklighetsfrämmande som Mubaraks egen, när han igår kväll förklarade sig fast besluten att sitta kvar vid makten. Den svenska regeringen måste ta ställning nu!

En manifestation planeras utanför den egyptiska ambassaden i Stockholm, Strandvägen 35, kl 15.00 idag lördag. Kom dit och visa ditt stöd för det egyptiska folkets kamp!

Läs också:

Så visar vi vår solidaritet med det egyptiska folket (SVT Debatt)

No comments:

Post a Comment